Toneelvereniging Sjabloon

In Memoriam

Truus Rutten

Tot ons grote verdriet kregen we te horen dat Truus Rutten totaal onverwacht is overleden op zondag 26 april 2020. Truus heeft ons twaalf jaar lang vol overgave geregisseerd. Nadat zij hiermee stopte bleef ze lid van Sjabloon en was de rechterhand van onze nieuwe regisseur. Wij hebben veel van Truus geleerd en met veel plezier onder haar regie gespeeld. Dat Truus een goede kijk had op de stukken die we speelden bleek ook wel uit het feit dat de publieke belangstelling maar bleef toenemen. Was er iets nodig op het toneel was er altijd wel iets te vinden op de onuitputtelijke zolder van Truus. Ook zocht ze onvermoeibaar naar spullen die voor toneel nodig waren. Altijd was Truus er. Altijd konden wij op haar vertrouwen. Toen verliet Truus plotseling het toneel. Nooit meer het getik met de pen, nooit meer haar wijze raad, nooit meer na afloop van de repetitie nagenieten met een glaasje wijn.
Nooit meer Truus…..wat zullen we haar missen.


Thijs – *11-02-1957 – 22-07-2020

Het bericht van het overlijden van Thijs kwam hard aan. Ook al wisten we dat hij niet meer beter zou worden. Thijs was lid van onze hechte toneelgroep. Vanaf die donderdag in 1999 toen hij de oude Hamar binnen stapte besloten wij dat we hem niet meer zouden laten gaan. Naast acteur was Thijs ook decorbouwer en bestuurslid. Alleen in het jaar van de passiespelen nam hij geen rol. Thijs heeft veel rollen vertolkt. Zwerver, ontrouwe echtge-noot, oplichter, politie agent,en wat was hij een prachtige lady-killer in zijn rol als chauffeur van het Vaticaan. Daar heeft hij zelfs Italiaans voor geleerd. Sjabloon helpt ook elk jaar mee met de kerstwandeling. Thijs was er altijd bij. Als mede organisator en als herbergier.Toen hij door zijn ziekte zijn rol moest teruggeven kwam Thijs, als zijn gezondheid het toe liet, naar de repetitieavonden.
Lieve, lieve Thijs, wat hebben we samen veel lol gehad. Tijdens de repetities, bouwen en afbreken van de decors, de kerst-wandelingen, onze jaarlijkse toneeluitjes, de etentjes. Wat genoten wij van het bitter-garnituur dat regelmatig tijdens de pauzes op tafel kwam. Wat was het heerlijk om met je te spelen, in welke rol ook. Wat was het fijn. Wij, van Sjabloon zullen je niet vergeten.

Dag Thijs, zo verdomd spijtig dat het doek gevallen is ….


Nellie Langerak

Met diepe droefheid delen wij het nieuws van het overlijden van Nellie Langerak, die toch nog vrij onverwacht thuis in haar eigen vertrouwde omgeving is overleden op zaterdag 10 februari 2024. Sinds 1989 is Nellie een gewaardeerd lid geweest van onze vereniging, en haar betrokkenheid was altijd voelbaar. Ze nam de regie op zich voor de jeugdvoorstellingen toen we geen geschikte regisseur konden vinden, en ze heeft zich jarenlang ingezet als penningmeester, waarbij ze zorgvuldig waakte over onze financiën.

Naast deze belangrijke rollen op de achtergrond, was Nellie ook een gepassioneerd speelster die haar talent graag deelde met onze gemeenschap. Ze was altijd erg toegewijd aan haar personages, en  maakte zelfs graag de kostuums die nodig waren om haar rol tot leven te brengen. Haar liefde voor toneel en haar warme persoonlijkheid zullen voor altijd in onze harten blijven voortleven. Haar inzet en vreugdevolle geest hebben onze producties verrijkt.

Nellie, we zullen je missen, maar je blijft voor altijd in onze herinneringen voortleven. Bedankt voor alles wat je voor onze vereniging hebt betekend.

Scroll naar boven