Toneelvereniging Sjabloon

Onze Geschiedenis

Beknopte geschiedenis:

Toneelvereniging Sjabloon is opgericht op 6 november 1987. Initiatiefnemers waren Paul Niessen, Theo Kranzen en Jeu Gingters. Op de oprichtingsvergadering verschenen 23 aspirant leden. Meer dan genoeg om als vereniging te starten. Eenmaal per jaar werd nadien gespeeld tijdens het feest van Sint-Caecilia. Dat gebeurde vanaf de start onder regie van Mariet Joosten-Boonen.

Het eerste stuk dat werd opgevoerd heette “Een schat van een buste”. Na Mariet Joosten-Boonen nam Ineke Muijrers het stokje over van 1997 tot en met 2002. De grootste uitdaging was in 2004, de opvoering van een stuk van Dario Fo (Mistero Buffo) onder regie van Frans Geurts (2003 t/m 2005) vertaald in het Belfelds dialect met de titel “Euver laeve”. Dat gebeurde met medewerking van vocalgroup Ringfield en een instrumentaal ensemble. Onder regie van Truus Rutten-Peeters, van 2006 t/m de uitvoering in 2017, speelde Sjabloon met groot succes vooral het luchtige genre, kluchten en komedies. Vanaf 2018 speelt Sjabloon onder regie van Theo Geraets uit Beesel.

Het jaarlijks hoogtepunt zijn de uitvoeringen in het laatste weekend van oktober.
Ook de jeugd heeft vanaf 1994 t/m 2015 vele succesvolle uitvoeringen op de planken gebracht.

Verder mogen we de vrijwilligers niet vergeten die ons behulpzaam zijn met het opbouwen en de aankleding van het decor. Hun inzet is net zo belangrijk voor ons.

Scroll naar boven